« Tillbaka till evenemang

Vad gör vi med vårat vatten?

iCal Import
Börjar
2017-09-28

Vatten är vår viktigaste resurs, vårt viktigaste livsmedel och en förutsättning för jordbruk och boskapsuppfödning, för våra industrier och för rekreation. För oss i Sverige är rent och friskt vatten för de flesta en självklarhet. Men vad gör vi egentligen med vårt vatten?

Under en heldag i Västerås kommer vi att fokusera på vår viktigaste resurs, vatten. Vem bestämmer egentligen att vattnet är rent, och varför renare vi vattnet? Vilka utmaningar står vi inför i framtiden och finns det någon plan för hur vi ska hantera utmaningarna? Under dagen behandlar vi länshållningsvatten och utsläppskriterier, olika reningstekniker och vad vi måste tänka på när vi väljer teknik, vad kan gå fel? Vi får även praktiska exempel på teknik för avvattning av gruvslam och vattenrening efter avvattning av sediment. Och på tal om sediment, vad finns det för kriterierför bedömning av sediment och ytvatten?

Dagen bjuder på en bred skara av föredragshållare från bland annat Lunds Universitet, Havs– och Vattenmyndigheten, Geoserve, SGU, Setterwalls Advokatbyrå och ÅF Infrastructure. 

För de som vill stanna i Västerås efter seminariet finns det möjlighet att delta vid årets viktigaste kamp, miljökampen. Dagen avslutas med en AW och den årliga femkampen som anordnas av Region Mälardalen.

Se programmet här!

Kostnad för medlem i Renare Mark: 1 800 kr/person exkl. moms.
Kostnad för icke medlem: 2 100 kr/person exkl. moms.
I priset ingår förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika.

Anmälan skickas till johanna.svederud@liljemark.net – anmälningsblankett skickas senast den 31 augusti 2017! Har du frågor är du välkommen att ringa Johanna: 0707-21 02 89 Boka in i er kalender och anmäl er gärna snarast möjligt!

Varmt välkomna!

Läs mer i  inbjudan

Anmälningsblankett