« Tillbaka till evenemang

Studiebesök Häradsudden – Region öst

iCal Import
Börjar
2017-09-11 16:00
Slutar
2017-09-11 18:30

Nätverket Renare Mark, region Öst, bjuder tillsammans med Ragn- Sells in till ett studiebesök på Häradsuddens avfallsanläggning för en eftermiddag med fokus på deponigas i elproduktion samt efterbehandling av förorenade massor vid storskaliga projekt. Under studiebesöket kommer vi att få titta närmare på de tre microturbiner som Ragn-Sells använder på Häradsudden för att omvandla deponigas till el. Egentillverkad el används till att driva vissa verksamheter på området. Det överskott som blir släpps ut till
försäljning på nätet.

Vi kommer även att få en ny vinkling på studiebesöket som anordnades av regionen i Norrköping i maj 2017. Ragn-Sells har fått uppdraget att ta emot och efterbehandla massor från den inom kort påbörjade saneringen av inre hamnen. Vi kommer nu att få höra om de förberedelser som gjorts på Häradsudden för att klara mottagning, behandling och avsättning inom anläggningen. Vi kommer även få ta del av rutiner och tillvägagångssätt vid provtagning och klassning. Vid besöket medverkar anläggningschef Erik Gustafsson och driftansvarig Robert Eriksson.

Program:
16.00 Rundvandring och visning av microturbiner och planerad hantering av massor från inre hamnen.
Ca 17.00 Föredrag och Fika i konferensrummet på Häradsudden
Ca 18.30 Avslutas studiebesöket

Studiebesöket är kostnadsfritt. Ragn-Sells bjuder på smörgås och dryck, så vänligen meddela eventuella allergier eller önskemål om specialkost vid anmälan.

Datum och tid: 11 september 2017, kl. 16.00- ca 18.30
Samlingsplats: Våghuset på Häradsudden

Se gärna även inbjudan

Anmälan senast 6 september till: Markus Gustafsson, markus.gustafsson@lansstyrelsen.se, 010-223 54 30 eller Adrian Sandin Sokolik, Linköpings kommun, adrian.sandin@linkoping.se, 013-20 61 79

Ta på er kläder efter väder!
Boka in i er kalender och anmäl er gärna snarast möjligt antalet platser är begränsat.
Varmt välkomna!